Rolice sa svinjskom kobasicom
Recept iz: Mark Moriarty

"Mark Moriarty: Off Duty – Bringing It Home" je kulinarska emisija u kojoj irski chef Mark Moriarty priprema ukusna, moderna jela namijenjena kućnoj kuhinji. Kao vrhunski chef s iskustvom u fine dining restoranima, Mark u ovoj emisiji pokazuje kako tehniku i znanje iz profesionalne kuhinje može prenijeti u jednostavne, svakodnevne recepte koje svatko može napraviti kod kuće.
Sastojci
- 100 g kupovnog nadjeva za kobasice
- 100 g mljevene svinjetine
- 100 g kvalitetne krvavice
- 1 žlica sjemenki koromača
- 1 zelena jabuka, oguljena i nasjeckana na kockice
- 6 g morske soli
- 1 žličica mljevenog crnog papra
- 1 list kupovnog lisnatog tijesta
- 1 jaje, za premazivanje
- 2 žumanjka, za premazivanje
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 200 °C.
- U zdjeli lopaticom pomiješajte nadjev za kobasice, mljevenu svinjetinu i nadjev krvavice. U tavu s neprianjajućim dnom istresite i na umjereno jakoj vatri prepecite sjemenke koromača pa ih sameljite u mlincu za začine. Istresite ih u meso pa ga posolite, popaprite i dodajte nasjeckanu jabuku. Pomiješajte ih bez pretjerivanja da ne završite s pastom.
- Na papir za pečenje rasprostrite list lisnatog tijesta. Umutite jaje i premažite tijesto.
- Mesnu smjesu uvaljajte u kobasicu pa po dužini smjestite posred tijesta. Ostavite otprilike2,5 cm razmaka od vrha i kraja. Mesnu smjesu zatim preklopite tijestom i pritisnite stranicom dlana da je zatvorite.
- Odrežite višak tijesta pa rolicu premažite umućenim žumanjcima. S papirom je premjestite na prethodno zagrijani lim za pečenje i pecite 20 minuta na 200 °C ili dok ne porumeni i ne ispečete je. Rolicu prije rezanja i posluživanja ostavite nekoliko minuta hladiti.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Svinjetina s ljepljivom sojom i đumbirom
Recepti Ainsley Harriott
Svinjetina s majčinom dušicom i češnjakom na naglo s raspucanim rajčicama i krumpirom pečenim na malteški
Recepti Michel Albert Roux
Hamburger od dimljene patke s lisičkama
Recepti Donal Skehan
Svinjeća plećka s pečenim krumpirom i parmezanom
Recepti Michela Tuscan
Svinjeći medaljoni s jabukom, lukom i jabukovačom
Recepti Michela Tuscan
Svinjetina s mangom i pepperoncinom
Recepti Luke Nguyen
Ljubičasti rezanci u woku s bambusom i svinjetinom (hu tieu xao mang thit lon)
Recepti Luke Nguyen
Brzo prženi svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao khom)
Recepti Donal Skehan
Svinjeći medaljoni s karameliziranim umakom od luka
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnaskim začinskim biljem-Bun Cha