Rolice sa svinjskom kobasicom

"Mark Moriarty: Off Duty – Bringing It Home" je kulinarska emisija u kojoj irski chef Mark Moriarty priprema ukusna, moderna jela namijenjena kućnoj kuhinji. Kao vrhunski chef s iskustvom u fine dining restoranima, Mark u ovoj emisiji pokazuje kako tehniku i znanje iz profesionalne kuhinje može prenijeti u jednostavne, svakodnevne recepte koje svatko može napraviti kod kuće.

Sastojci

  • 100 g kupovnog nadjeva za kobasice
  • 100 g mljevene svinjetine
  • 100 g kvalitetne krvavice
  • 1 žlica sjemenki koromača
  • 1 zelena jabuka, oguljena i nasjeckana na kockice
  • 6 g morske soli
  • 1 žličica mljevenog crnog papra
  • 1 list kupovnog lisnatog tijesta
  • 1 jaje, za premazivanje
  • 2 žumanjka, za premazivanje

Priprema

  • Pećnicu zagrijte na 200 °C.
  • U zdjeli lopaticom pomiješajte nadjev za kobasice, mljevenu svinjetinu i nadjev krvavice. U tavu s neprianjajućim dnom istresite i na umjereno jakoj vatri prepecite sjemenke koromača pa ih sameljite u mlincu za začine. Istresite ih u meso pa ga posolite, popaprite i dodajte nasjeckanu jabuku. Pomiješajte ih bez pretjerivanja da ne završite s pastom.
  • Na papir za pečenje rasprostrite list lisnatog tijesta. Umutite jaje i premažite tijesto.
  • Mesnu smjesu uvaljajte u kobasicu pa po dužini smjestite posred tijesta. Ostavite otprilike2,5 cm razmaka od vrha i kraja. Mesnu smjesu zatim preklopite tijestom i pritisnite stranicom dlana da je zatvorite.
  • Odrežite višak tijesta pa rolicu premažite umućenim žumanjcima. S papirom je premjestite na prethodno zagrijani lim za pečenje i pecite 20 minuta na 200 °C ili dok ne porumeni i ne ispečete je. Rolicu prije rezanja i posluživanja ostavite nekoliko minuta hladiti.

Povezani recepti

Vidi sve